Tort botez

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 29 Mai 2010 | 10654 vizualizari

 

pt un tort de 5-6 kg

 

INGREDIENTE

  •  pt blat:
  • 12 oua
  • 400 gr zahar
  • 16 linguri faina
  • 2 prafuri copt
  • un plic cacao
  • pt crema ganache de ciocolata:
  • 500 g ciocolata
  • 400 ml frisca lichida
  • pt mousse-ul de capsuni:
  • 1 kg capsuni
  • 3 l frisca lichida
  • 4 plicuri gelatina
  • 2 iaurturi cremosso
  • pt decor:
  • trandafiri din fondant
  • un bebe
  • bomboane decor
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort botez:

Pregatim blatul astfel:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul,  faina, praful de copt si cacaoa, mixam pana se omogenizeaza compozitia, punem jumatate din compozitia rezultata intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu faina si dam la cuptor pt cca 30 min, verificam din cand in cand facand testul cu scobitoarea, apoi punem si cealalta jumatate ( eu am facut 2 blaturi pt ca nu-mi coace bine cuptorul, insa puteti pune toata compozitia odata si-l taiati in 2)

Dupa ce s-a copt le dam la rece.

Crema ganache de ciocolata:

Ciocolata rupta bucatele o punem pe foc intr-un vas impreuna cu 300 ml frisca lichida.

Aducem pana la punctul de fierbere, omogenizam si dam la rece pana se raceste.

Cand incepe sa se intareasca, mixam cu restul de frisca batuta pana obtinem o crema ciocolatoasa si pufoasa.

Mousse-ul de capsuni:

Mixam capsunile , mixam si frisca , apoi incorporam capsunile mixate si iaurturile.

Pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet.

Incorporam si gelatina si crema o punem la rece cam 30 de minute.

Insiropam primul blat, punem crema ganache, apoi un strat de mousse-ul de capsuni, celalat blat, mousse, iar deasupra frisca albastra.

Inimioara pe care sta bebele, este facuta din marginile blatului, iar peste ea am pus tot mouse de caspsuni apoi tot frisca.

Decoram dupa preferinte si imaginatie

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort botez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de ness